Vecka 2
Vegolivet går bra. Jag mår fantastiskt bra i kroppen. Har nog tappat lite vikt, men jag äter ordentligt och hemlagat nästan varje dag. Förut åt jag i skolan för det mesta.
Helgen har spenderats i Varberg. Mamma och pappa hade fixat vegetarisk pizza när vi kom hem och på lördagen fick jag bjuda på tacos, gjord på sojafärs. Vi tog oss hem i tid igår för att hinna laga matlådor. Det blev linsgryta med matvete och paj. Linsgrytan blev väldigt god och pajen ska vi smaka imorgon.
Linsgryta (4 stora port)
1 msk olja
1 st gul lök
1 st äpple
1 st grönsaksbuljongstärning
1.5 dl röda linser (jag använde 2 dl)
1 burk krossade tomater
1 burk kokosmjölk
200 g hackad fryst spenat (jag använde ca 40 g färsk)
1 st lime
3 cm ingefära
2 tsk sambal oelek
1. Hacka gul lök och vitlök, skär äpplet i bitar
2. Hetta upp oljan i panna eller kastrull, fräs lök och vitlök tills glansigt
3. Lägg i äppelbitarna och häll på kokosmjölken, tillsätt buljongtärningen och koka i 5 min
4. Skölj linserna och tillsätt dem. Häll i krossade tomater och spenaten. Låt puttra i ca 10 min (Jag förkokade linserna lite grann)
5. Skala och riv ingefära, rivlimskal och tillsätt tillsammans med sambal oelek, smaka av med salt, peppar och limesaft.
I pajen hade jag tomat, broccoli, squash och svamp. Och i äggstanningen hade jag riven ost och fetaost.
Nu innan träningen slängde jag ihop några bananpannkakor men kokos och kanel. Jag har inte varit förtjust i bananpannkakor innan, men det är verkligen supergott!